28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Pečená cuketa

Název Množství a jednotka
sůl dle potřeb
cuketa cca 1/2 veliké
koření dle vlastn

večeře, svačina, ale
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Cuketu omyjeme a nakrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Jádřinec neodstraňujeme (vždyť pak i kupujeme samotná semínka)
Plátky rozložíme na tác nebo plech a z obou stran poslíme.. Necháme tzv. "vypotit". Po chvíli vodu odsajeme ubrouskem, zlehka pomastíme olejem a plátky cukety posypeme z obou stran kořením,( já dala Gyros- jedno jaké - grilovací, na stejky, salátové, ale i třeba na ryby a zeleninu) narovnáme na plech s foliií nebo pečicím papírem, a dáme to trouby. Pečeme klidně i na 250 stupňů - ale hlídáme.
Plátky je dobré při pečení obrátit (nejlépe lopatičkou), případně znovu pomáznout pírkem namočeným v oleji. Pečeme jak má kdo rád moc "vypražené". Z plechu opět sundáváme lopatičkou.
S čerstvým chlebem chtuná přímo božsky. Zatím vkládám jenom foto připravené k pečení, hotové jsem vyfoti nestihla - snědli mi to.



Další fotografie
 


RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak s pudinkem

Postup: Dáme vařit 1/2 litru vody a ve 1/4 litru rozmícháme vanilkové pudinky. Až voda... zobrazit recept

RECEPTY

Pomerančovo - pomerančová buchta

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi... zobrazit recept

RECEPTY

Tatrankové kuličky

Postup: Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Ossobuco po milánsku

Postup: Plátky ossobuca zaprášíme moukou a ve velkém kastrolu (nebo přímo v pekáči, ve... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....